FAQ


Ondersteunt u ook Windows?

Als Apple-fans houden wij natuurlijk het meest van Macs, maar wij ondersteunen evenwel ook windows-systemen mits ze onderdeel uitmaken van een bestaand netwerk. Ze vallen echter niet onder het abonnement zoals dat past binnen Bennis Remote, omdat dit alleen op Apple is gericht. Wij rekenen hiervoor een gereduceerd uurtarief van € 70,-.


Hoe veilig is de VPN-verbinding?

VPN staat voor Virtual Private Network. Dankzij zware encryptie en het gebruik van gecompliceerde algoritmes wordt een virtuele tunnel opgebouwd tussen twee locaties over het internet. Al het dataverkeer wordt over deze tunnel gestuurd, waardoor het onmogelijk is om deze gegevens te bereiken.


Kunt u altijd bij mijn gegevens? Hoe zit het met de privacy?

Systeembeheer op afstand is net zo veilig als systeembeheer bij u aan het bureau. En het blijft natuurlijk altijd, of het nu op afstand is of niet, een kwestie van vertrouwen om ‘jouw’ spullen aan een ander te laten zien. Een systeembeheerder moet immers in uw computer kunnen. Via Bennis Remote kunt u aangeven wanneer u dat wilt. U maakt met een simpele klik uw computer beschikbaar voor systeembeheer of niet. Zodat u weet wanneer eraan gewerkt wordt.


Kan ik ook support krijgen buiten kantooruren? Bij deadlines?

Uiteraard behoort dit tot de mogelijkheden, mits van te voren aangekondigd.


Wat voor soort ondersteuning krijg ik?

Wij leveren u via Bennis Remote een systeembeheerder die gedurende de hele dag voor u beschikbaar is, maar die u niet continu ziet. Hij loopt niet in de weg, maar u roept hem op alleen als u hem nodig hebt. Via de iSight-camera krijgt u persoonlijk contact. Wij nemen de muis over en gaan het probleem oplossen. Bijvoorbeeld een printer die niet werkt, een mailserver die ‘eruit ligt’, het aanmaken van nieuwe email-accounts,  problemen met het fontbeheer en ga zo maar door. Wij pakken vooral problemen aan op systeemniveau, maar leveren ook diensten op applicatieniveau.


Wat is het verschil met een helpdesk?

Bij een helpdesk moet je vaak (lang) wachten. En moet je maar afwachten wie je aan de telefoon krijgt. En kun je, als alles tegenzit, alles opnieuw uitleggen. Daar heb je vaak geen tijd voor.... Bennis Remote kunt u direct oproepen via het scherm en uw systeembeheerder is er direct. Bovendien heeft u een ‘vaste’ systeembeheerder, iemand die uw bedrijf kent, precies weet welke apparatuur u heeft staan, welke applicaties, welke versies en ga zo maar door. Iemand die ú kent.


Wat is het verschil met de ondersteuning die ik van mijn leveranciers krijg?

Bennis Remote is geen leverancier van hard- en software. Wij leveren alleen support en kunnen u volledig onafhankelijk adviseren over uw automatisering en eventueel aan te schaffen producten. Voor dit laatste werken wij graag samen met postorderbedrijf Mail-a-Mac. Zij zijn de goedkoopste aanbieder van Apple-producten en hebben bovendien veel verstand van zaken. Zij kunnen zo goedkoop zijn ondermeer omdat zij een zeer beperkte service geven. Want daar zijn wij voor. Deel van onze service is om namens u een offerte bij hen aan te vragen. Gaat u akkoord met de offerte dan worden de producten na rechtstreekse betaling en zonder tussenkomst van ons bij u afgeleverd. Het is onze visie dat het scheiden van support en advies en de levering van hard- en software de beste garanties geven voor een optimaal functionerende computernetwerk. Uiteraard bent u vrij om voor de aanschaf van hard- en software naar uw vertrouwde dealer te gaan. De vraag die u zichzelf moet stellen is of u dan niet extra betaalt voor diensten die u al bij ons afneemt.


Binnen de 50 kilometer komt u gratis langs. Wat berekent u als ik 60 kilometer van u vandaan gevestigd ben?

Tot 50 kilometer is het gratis. Alleen de kilometers die wij meer rijden, brengen wij in rekening.


Wij hebben een netwerk met firewall en/of routers. Hoe gaan jullie daarmee om?

Voor deze vraag bestaat uiteraard geen simpel antwoord, aangezien er vele verschillende soorten apparatuur bestaan. Om de kwaliteit van onze service te garanderen zullen we zo veel mogelijk werken met ons bekende apparatuur, en zullen wij adviseren om apparatuur in te ruilen dan wel te vervangen. Behoort dit niet tot de mogelijkheden, dan zullen wij ons voor zover mogelijk aanpassen aan de bestaande apparatuur. Dit kan gevolgen hebben voor zowel de kosten als de kwaliteit van onze service. Twijfelt u of uw apparatuur voldoet voor Bennis Remote? Wij staan altijd voor u klaar om vragen te beantwoorden.


De up/download-snelheid van mijn breedbandverbinding is minder dan 512Kbit/s. Wat moet ik doen?

Voor het beheer op afstand is minimaal 512 Kbit/s upload noodzakelijk. Voldoet u niet aan deze eis, dan adviseren wij om contact met uw provider op te nemen en te vragen of er snellere abonnementen beschikbaar zijn. Twijfelt u of uw breedband-verbinding voldoet voor Bennis Remote? Wij staan altijd voor u klaar om vragen te beantwoorden.


Wij hebben een netwerk van meer dan 5 computers. Ik heb begrepen dat je dan een hardware VPN-firewall krijgt i.p.v. VPN-software. Hoe zit dat?

Met de VPN-software moet elke keer handmatig een beveiligde verbinding opgestart worden. Uit de praktijk blijkt dat bij meer dan 5 computers het bewerkelijk is om op alle computers deze verbinding tot stand te brengen, bijvoorbeeld voor de installatie van updates. Met een hardware VPN-firewall ontstaat een permanente oplossing, waarbij één apparaat een VPN-verbinding onderhoudt met onze locatie. Hierdoor zijn alle computers in uw bedrijf altijd bereikbaar.

BENNIS REMOTE IS ONDERDEEL VAN BENNIS IT SOLUTIONS ::: SITE CREDITS